Следвайте Гласове в ТелеграмИнициативата Три морета превръща предизвикателствата във възможности. Това

...
Следвайте Гласове в ТелеграмИнициативата Три морета превръща предизвикателствата във възможности. Това
Коментари Харесай

Мария Габриел в Давос: Три морета превръща предизвикателствата във възможности

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Инициативата " Три морета " трансформира провокациите във благоприятни условия. Това съобщи вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел в Давос, където взе участие в 54-тото издание на Световния стопански конгрес, оповестиха от Министерството на външните работи. Габриел взе участие в панелната полемика „ Инициативата „ Три морета " като мотор за европейския напредък " в границите на 54-тото издание на Световния стопански конгрес в Давос, Швейцария. Участието е по покана на президента на Атлантическия съвет Фредерик Кемпе. 

Българският вицепремиер е обърнал внимание на потребността да бъдат изтъкнати мощните страни на района - хармонизирано законодателство, правна поредност и предвидимост, свободно придвижване на хора, услуги и артикули, динамичен пазар.

" Инициативата " Три морета " е стратегически значима. Инвестирайки в инфраструктура, енергийна сигурност и съгласуваност сред страните и районите, тя трансформира провокациите във благоприятни условия ", сподели Габриел. 

„ От стратегическата значимост към конкретика на планове, даващи вероятност за бъдещето на района - това е идващото ни предизвикателство. С гении, партньорства и стратегически вложения в основни планове можем да отключим капацитета за развиване на района ", съобщи вицепремиерът. 

Инициативата " Три морета " включва страни от Югоизточна, Централна Европа и Прибалтика и цели по-добра съгласуваност сред районите.

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел ще бъде в Давос на 16-17 януари. Тя ще направи изявления в три основни полемики на форума. На 16 януари вицепремиерът ще взе участие в панелните полемики „ Бизнес причините за разширението на Европейски Съюз “ и  „ Инициативата „ Три морета “ като мотор за икономическия напредък “.

На 17 януари Мария Габриел ще взе участие в кръгла маса на тематика „ Глобален стопански тинк-танк “, проведена от Блумбърг.

В рамките на присъединяване на вицепремиера в Световния стопански конгрес са включени редица двустранни срещи, измежду които с генералния секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и раз, с комисаря по инфраструктурата и енергетиката на Африканския съюз, с министрите на външните работи на Кралство Саудитска Арабия и на ФР Нигерия, с министъра на образованието, науката и нововъведенията на РЮА, с министъра на развиването на дамите и децата на Индия.

Източници: " 24 часа ", БНР, epicenter.bg

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР